Spørg Bolius

Eternittag udskiftes - er det et krav at lægter (i god stand) også skal udskiftes?

Hej Bolius

Vi er en andelsboligforening hvor vi påtænker at udskifte vores eternittage fra 1985. Jeg har indhentet diverse tilbud. Så siger den en håndværker lige pludselig til mig. Jamen I skal da også skifte lægterne under taget, de er ikke rette mål for at I må oplægge et nyt tag på disse...?? Så står jeg tilbage og tænker hvorfor har de andre tømrer ikke nævnt noget om dette. Er det korrekt må vi ikke lægge et nyt tag på de gamle lægter?? De fejler intet, men de er jo i gamle mål ...

Med venlig hilsen

Charlotte M

Hej Charlotte M

Først og fremmest bør man altid se en renovering som en mulighed for også, at få sine konstruktioner gennemgået og optimeret til nutidig standard. Hvis ikke I allerede er bekendte med det, skal I desuden være opmærksomme på at bygningsreglementets energikrav skal overholdes ved udskiftning af tagbelægningen.

Men teoretisk kan det lade sig gøre at genbruge de gamle lægter, så længe der ikke udskiftes nogle lægter. Men skal der af en eller anden grund skiftes ét lægte, skal hele taget have lægter efter nutidige krav.

I bør dog sikre at producentens garanti bevares. Garantien gives normalt kun hvis deres montagevejledninger følges, og her vil I nok ikke kunne genbruge de gamle lægter.

Desuden stiller arbejdstilsynet sikkerhedskrav, som gør at de gamle lægter som udgangspunkt ikke kan genbruges.

Læs mere i håndbogen ’TRÆ 65 – Taglægter’. Den kan lånes på de fleste biblioteker eller købes her: Træ Information TRÆ 65 - Taglægter

Hvorfor jeres håndværkere ikke har nævnt noget kan jeg ikke svare på, men jeg vil anbefale, I også udskifter lægterne.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden