Spørg Bolius

Installeret jordvarme - skal vi frakoble gas nu eller vente på tilskud?

Hej Bolius.

Jeg har netop fået instaleret jordvarme, og skal have frakoblet min gas installation.
Det viser sig at koste 8000kr. MEN der har været tilskud til dette, på 8000kr, og det kommer der vist igen fra 1. Januar.

Så mit spørgsmål er om det ikke bedst kan betale sig for mig at vente og få frakoblet officielt fra januar, selvom jeg måske så skal betale noget afgift i november og december, og måske først kan få reduceret elafgift fra det nye år.

MVH Steffen A

Hej Steffen

Det er rigtigt, at det er muligt at få dækket udgiften til at få din gasinstallation sløjfet. Det sker gennem ’afkoblingspuljen.

Det er selskabet ’Evida’, der administrerer afkoblingspuljen. De oplyser, at der åbnes op for en ny runde d. 3. januar kl. 10.00.

Hvis du vil søge puljen og få dækning af udgiften til at sløjfe installationen, kan du godt det. Du skal dog være opmærksom på, at du så fortsat skal være naturgaskunde og betale eventuelle aconto regninger frem til da – som du også er inde på. Men da du jo ikke har noget forbrug, vil du selvfølgelig få disse penge retur.

Jeg forestiller mig, at mange vil søge puljen, så snart den åbner. Så nok en god idé at sidde klar.

Læs mere her. Afkoblingsordning

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden