Spørg Bolius

Filtsning

Hej!

Jeg har et ældre hus der er blevet sandblæst, og skal nu til at filtse det.

Jeg har tænkt mig at bruge 9% strandmørtel, sand og cement, men hvad er blandingsforholdet?

Jeg vil ikke bruge det der er færdigblandet.
Lindy S.

Kære Lindy S.

Jeg kan ikke anbefale at der bruges strandmørtel til tyndpudsning af facader, da strandmørtel indeholder flintsten, og kombineret med cement, kan det forårsage nogle grimme frostskader på facaden. Cementen er samtidig årsag til at pudsen bliver for stærk, og kan krakelere i overfladen.

En færdigblandet NHL 3,5 0-1 mm. er en færdigblandet naturlig hydraulisk kalkmørtel bestående af velgradueret bakkesand, som overholder en meget nøjagtig kornkurve, så det kan godt svare sig at købe de færdigblandet.

Hvis du alligevel vælger at bruge strandmørtel 9%, skal du ikke blande sand i, da det vil medføre en reducering af den lufthærdende del. Den lufthærdende giver smidighed til pudsen, og kan derfor blandes med cement i forholdet 1 del cement til 17 dele strandmørtel 9%. Svarer til en Kc 50/50/700.

God fornøjelse... 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Mikkel Storgaard, murermester

Aktuelt på forsiden