Spørg Bolius

Flisearbejdet er ikke tilfredsstillende, skal jeg betale håndværkeren det resterende beløb?

Hej

Jeg har haft en murer til at lægge lave badeværelse. Hans flisearbejde på gulvene er meget kritisabelt. Fliserne ligger ikke lige, så der er kanter, der stikker op, eller fliser der ligger for lavt. Efter aftale skal han lave gulvene om, så de er tilfredsstillende. Da jeg kommer hjem fra ferie, er der skiftet 4 fliser, hvilket ikke svarer til de fliser, der var lagt skævt, faldet på glulvet vender ikke mod afløb og der er slået flis i en flise, hvor der så er fyldt fugemasse i. Der er øvrigt fugemasse mange andre steder end i fugerne.

Hvordan skal jeg forholde mig? Jeg mangler at betale ham 15.000kr. ud af det tilbud, jeg har fået. Jeg har ikke tiltro til, at han kan lave det bedre endnu, og hver forsinkelse koster mig penge til badvogn og andre håndværkere.

Venlig hilsen Mette

Hej Mette

Det er jeg ked af at høre. Det er ærgerligt, når man hyrer profesionelle parter til at lave arbejdet for en, og de så ikke lever op til forventningerne.

Du skal selvsagt klage over arbejdet. Alt efter jeres kontraktmæssige forhold er der forskellige måder at angribe det på. Og man kan sige det sådan, at enten retter han ind, og op. Og ellers så må du klage til Byggeriets Ankenævn, (hvis han er medlem af Dansk Byggeri) eller Håndværkets Ankenævn, (hvis han er medlem af Dansk Håndværk). Er han ikke medlem af disse brancheorganisationer, kan du stadigvæk bruge ankenævnene, men så er han ikke på samme måde forpligtet til at følge ”dommen”.

Mht. selve flisearbejdet findes der en række tolerancekrav, som skal overholdes. Disse tolerancer er fremsat af branchen selv, og det er disse regler/kvalitetskrav, vi går efter. Du kan læse mere om dem her: Flisearbejde på væg og loft

Eksempelvis må en flise ikke tande mere end 1 mm i højdefladen, hvilket svarer til tykkelsen på et typisk betalingskort, (dankort).

Du kan også vælge at alliere dig med en bygherrerådgiver i form af en byggesagkyndig, som kan gennemgå arbejdet for og sammen med dig. Og herefter stille de rette krav til mureren.

Og det siger sig selv, at du ikke skal betale de sidste 15.000 kr. indtil der ligger en afklaring OG udbedring.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden