Tjek dette, hvis tørretumbleren ikke starter

1. Er lågen helt lukket?

Selvom det virker banalt, mangler tørretumbleren nogle gange at få det sidste ’tryk’, så den er helt lukket. Åbn evt. lågen og luk den igen med lidt mere kraft.

2. Er maskinen tilsluttet stikket, og er der tændt?

Hvis du har haft gang i rengøring eller andre aktiviteter, kan du måske være kommet til at skubbe til stikket, så det er røget ud. I hvert fald er det en god idé at dobbelttjekke at stikket sidder i, og at kontakten er tændt.

3. Se på eltavlen

Er der sprunget en sikring, eller er HPFI/HFI-relæet slået fra?

  • Hvis HPFI/HFI-relæet er slået fra, skal du slå det til igen ved at vippe kontakten op.
  • Er der sprunget en sikring, skal den skiftes. Du kan se, at en sikring er sprunget ved at den lille farvede skive i enden af sikringen er faldet ud. Ofte er den rød.

Tjek dette, hvis tørretumbleren ikke tørrer dit tøj ordentligt

1. Se om fnugfilteret er renset

Er filteret tilstoppet, kan den fugtige luft ikke komme igennem og væk. Filteret skal renses før hver brug.

2. Tjek om aftrækskanalen stoppet af snavs

Hvis du har en tørretumbler med aftræk, bør du tjekke om aftrækskanalen tilstoppet af snavs. Rens den, hvis det er nødvendigt. Tjek også om den evt. har fået et knæk – og ret knækket ud.

3. Tjek om kondensatoren er tilstoppet

Hvis du har en kondenstumbler, bør du tjekke om kondensatoren er tilstoppet. Hvis den er stoppet, kan den fugtige luft nemlig ikke affugtes. Rens kondensatoren ved at skylle den med en bruser for at fjerne fnug og støv imellem ribberne. Kondensatoren skal være helt tør, inden den igen sættes i tørretumbleren.