Spørg Bolius

For lav luftfugtighed?

Vi fik i eftersommeren nyt betontag på vores rækkehus fra 1959. Huset er med 1. sal med skråvægge. Isoleret med et tysk produkt og et godt undertag. Der er ingen lugtgener. Efterfølgende har vi fået et meget tørt indeklima. I vinter var vi nede på en luftfugtighed på 27-30. Har måtte bruge en vandfordamper og tørre tøj inde i stuen hele vinteren for at få et bedre indeklima. På 1 sal er der det samme problem. Vores gæster klager også over at vi har det tørt i stuen. Jeg får dårlig hals af at sove på 1. sal også her i forsommeren. Vi har ikke noget godt forhold til vores tømrer, så ham kan jeg ikke spørge til råds. har i et bud på hvad der kan være sket. Fra starten var jeg bange for at få fugt i huset, men nu er det modsat. Vh.

Kære Tove J.

Luften inde er tør i vintermånederne, og man skal være opmærksom på at fx støv og for høj rumtemperatur kan give følelsen af tør luft.

Hvis luften er meget tør, dvs. en relativ lav luftfugtighed under 25-30%, kan den relative luftfugtighed nemt øges ved at sænke temperaturen i rummene.

Den relative luftfugtighed øges med næsten 10% alene ved at sænke temperaturen fra 25 til 21 grader C.

For at få et godt indeklima skal du også huske at lufte ud i hele huset, 10 minutters gennemtræk 3 gange om dagen.

Du må ikke forsøge at forbedre indeklimaet ved at tørre tøj indendørs og apparater der befugter luften kan af og til give risiko for sygdomme og bidrager sjældent til et godt og sundt indeklima.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden