Spørg Bolius

Forældrekøb til datter og kæreste, hvordan sikrer vores vores datter beholder lejligheden?

Hej Bolius

I forbindelse med at vores datter og hendes kæreste flytter sammen i en lejlighed vi ejer (forældrekøb), er vi usikre på hvordan vi sikre os og hende bedst i forhold til lejekontrakten.

Skal hun lave en separat fremlejekontrakt til kæresten? og hvis ja, bliver vores datter så beskattet af lejeindtægten?

Skal vi lave en ny lejekontrakt med begges navne og med skriftlig aftale om at det til en hver tid er vores datter der har retten til at bo i lejligheden hvis de går fra hinanden? Er der andre forhold vi skal sikre os i forbindelse med at de flytter sammen? Vi håber I kan give os vejledning om dette og ser frem til svar. På forhånd tak.

Med venlig hilsen Charlotte V

Kære Charlotte V

Der er nok flere forhold der spiller ind, for det er svært men også vigtigt at forudse og aftale hvad der skal ske med lejligheden hvis forholdet mellem jeres datter og hendes kæreste går i stykker og i ønsker at sikre at det bliver jeres datter der skal beholde lejligheden og kæresten der flytter ud. Men at kæresten samtidig føler at han også bor i lejligheden, og at han er sikret så han ikke pludselig står uden bolig.

Et andet forhold der spiller ind er hvordan økonomien omkring både husleje og andre udgifter fordeles mellem dem.

Vi kan ikke vurdere hvilken aftale der er mest hensigtsmæssig, men det er vigtigt at i får det hele talt igennem og at jeres datter og kæresten finder ud af hvilke aftaler der skal være mellem dem i forhold til lejligheden..

Læs mere her: Få styr på aftalerne, når i flytter sammen

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden