Forsikring ved leje af lejlighed

Vi lejer en lejlighed, og udlejer siger til os at vi skal lave en forsikring hvis der bliver vandskader e.l. Vi har alle forsikring på vores indbo, og mener det er udlejer der skal forsikre lejligheden i sig selv, da det ikke er vores ansvar. Vi har aldrig nogensinde fået besked om det ved tidligere lejeforhold.
Kan det være rigtigt, at vi skal tegne forsikring på lejligheden 

Hilsen Ole M.B.

Kære Ole M.B.
Det afhænger lidt af de konkrete omstændigheder, om I som lejere har pligt til at tegne en forsikring, der dækker vandskader.
I henhold til lejelovgivningen kan din udlejer kræve, at I tegner en forsikring i det tilfælde, at I vælger selv at få installeret f.eks. en vaskemaskine i lejemålet, der kan forårsage en vandskade, hvis uheldet er ude. I har derimod ikke pligt til at tegne en forsikring, der dække vandskader forårsaget af installationer, der var på i lejemålet, da I flyttede ind.
Jeg har brug for flere oplysninger for at kunne give jer et mere håndfast svar, men dog kan det nævnes, at du skal sørge for forsikring, hvis du installerer vaske- eller opvaskemaskine.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Vi gør dig klogere på indeklima

Få et rent og sundt hjem

Indeklimaet i din bolig har stor betydning for dit eget helbred - og boligens. Dårligt indeklima er især aktuelt om efteråret og vinteren, hvor vi oftest opholder os mere indenfor og sjældnere lufter ud.

Det farligste for dit indeklima er radon - en radioaktiv gas, der hvert år koster menneskeliv. Test din bolig for radon her.

Nyhedsbrev om indeklima

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet om indeklima, accepterer du vores retningslinjer.

Hvis du fortryder din tilmelding til nyhedsbrevet, kan du afmelde det via afmeld-linket i bunden af nyhedsbrevet.

 

Vi gør dig klogere på at eje eller leje

Tema om ejere og lejere

På nogle punkter minder boligejere og -lejere meget om hinanden, på andre punkter ikke. Med en ny, stor undersøgelse fra Realdania og Videncentret Bolius, er vi dykket ned i emnet og ser på de mange forskellige og lighedstræk der er mellem de to mest almindelige boligformer.

Stort tema i magasinet Bolius

I magasinet Bolius kan du læse et stort tema om ejere, lejere og andelshavere. Læs om forskellene, udviklingen og om fire familier, der bor på hver deres måde. 

Læs magasinet gratis

Vis resten af forsiden