Spørg Bolius

Fugerne falder ud selvom huset er nybygget, hvad er fejlen - fugen eller konstruktionen?

Hej.

Vi har et forholdsvis nybygget hus fra 2007, vi har problemer med at fugerne falder ud i de fuger, der ligger i gesimsen på de skrå dele op mod tagryggen. Mureren har allerede været og reparere det én gang, men det bliver ved.

Hvad kan det skyldes - er det fordi det er en forkert fuge han bruger eller er det fordi taget måske er lavet forkert? (vi skal jo finde ud af om det er mureren eller tømreren vi skal klage/snakke med)

Hej med jer

Uh, den kan godt blive lidt svær for mig at svare på, for der kan være flere ting galt her.
Jeg har behov for en snittegning, for at se hvad der ligger ”inde bagved”. Måske er det træværket i form af lægterne som er dem der driller. Måske er det en for smal gesims og tagkant, som ikke kan optage de belastninger som er i dette område, og så dannes der revner hvor der så kan trænge vand ind?

Er det kun på udsatte facader/gavle, (mod syd, sydvest og vest) eller på alle siderne?

I disse områder kan der nemt trænge vand ind over gesimsen via slagregn. Og især hvis I bor lidt øde og udsat. Mellem den øverste sten i gesimsen og vindskedetagstenen er der måske kun en 2-5 cm. Og der kan der sagtens blæse vand op under, og så ind og opfugte gesimsen, som så får de frostskader som vi ser der.

Forholdet må undersøges nærmere ved at tage tagsten ned osv. Men indtrængende vand er mit bud herfra.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden