Spørg Bolius

Gasfyr - kan det betale sig med el-patron i vandvarmeren?

Hej Bolius

Vi har en 4 år gammel kondenserende Vaillant gaskedel samt 4 år gammel Metro vandvarmer (ca. 100 liter). Det årlige gasforbrug er lidt under 1000 m3, husstanden er to voksne, og vi bruger varmt vand til bad dagligt.

Området er udlagt til fjernvarmemed en tidshorisont 4 år. Vi har en god brændeovn og varmeflytning, der tager toppen af forbruget i vinter og mellemsæson.

Vi overvejer en elpatron i vandvarmeren, så vi kan slukke helt for gasfyret i sommerperioden og måske forår og efterår. Elpatron koster kr. 9200,- inkl montering, moms, elarbejde osv.

Lyder det fornuftigt eller som spild af penge?

Vi skifter til fjernvarme, når det bliver muligt.

Mvh Finn N

Hej Finn

Hvis I skal tjene en varmepatron hjem på 4 år, så skal den spare jer for 2.300 kr. om året, og hvis I er to i hustanden og samlet set blot bruger 1000 m3 naturgas, så tror jeg ikke, det er nogle økonomisk fornuftig ting at kaste sig ud i. 

Der, hvor I kan gøre en forskel med bade, er at benytte en sparebruser og tage kortere bade.

Jeg sidder i øjeblikket og arbejder på en beregner til hvad et varmt bad koster, og 5 min med sparebruser koster 1,20 kr med naturgas. Dobbelt op hvis det er en alm. bruser.

Så tager I 12 x 5 min bade om ugen, vil prisen med en sparebruser koste jer 745 kr om året. Er det alm. bruser, så er det 1.490. Og så kan I jo regne lidt på, hvad det koster hvis i tager 10 eller 15 min. bade.
 
Men altså... hvis I ændrer på vaner (eller allerede har gode vaner), så kan det ikke betale sig.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden