Spørg Bolius

Gaspejs soder - hvad skal vi gøre ved det?

Hej Bolius

Vi har for 2 år siden fået installeret en gasbrændeovn som nu soder rigtig meget. Forretningen, hvor pejsen er købt har været forbi og set på det og siger at de ikke kan forstå, at den gør det. De har i øvrigt stået for installation fa brændeovn. Har I tidligere hørt om dette problem og i fald JA, hvad kan der gøres ved problemet?

Vh Mette H

Hej Mette H

Gasbrændeovne burde ikke give sod. Hvis der dannes meget sod er det tegn på at der ikke er en korrekt forbrænding , hvilket i yderste konsekvens kan være helbredsskadeligt. Men når gas afbrænder dannes der en del fugt. Måske er det fugten der har sat sig og støv partikler der er ”limet” sig fast.

Men som udgangspunkt må der slet ikke komme noget som helst ud i rummet fra gasbrændeovnen.

Ventilationen af boligen kunne også være en årsag. Det er meget vigtigt at der luftes ud 3 gange dagligt med gennemtræk i 3-5 minutter hver gang. Hvis i ha et ventilationsanlæg skal det måske justeres. Har i ”kun” emhætte og ventilation på badeværelse , skal i være opmærksomme på at den luft der suges ud gennem disses skal erstattes og det kunne fx være at det skete ves at der blevet ”suget ” fra brændeovne.

Men uanset hvad, så bør dem der har solgt og installeret brændeovne kunne komme med en løsning.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden