Spørg Bolius

Giftig ovnrens?

Min mand har købt et middel i USA til ovnrens. Jeg er bare i tvivl, om jeg kan bruge ovnen bagefter uden fare for forgiftning. Er det muligt for jer at svare ud fra ingredienslisten?

sodium cloride, sodium carbonate, trisodium citrate, dihydrate, sodium percabonate, sodium alpha-olefin, sulfonates, ethylenediaminetetraacetic acid, disodium, salt primary alcohol, ethoxylate

Håber I kan hjælpe mig

Mvh Joan

Kære Joan, tak for din mail og ikke mindst spørgsmålet. 

Samlet set indeholder midlet en syre, en række sæber og et oxidationsmiddel, som fjerner snavs. Det vil formentlig ved opløsning i vand reagere lidt, som man kender fra, når man hælder bagepulver i vand. 

Der skal dog bruges rengøringshandsker, da det ser ud til at være en stærk sæbe, også selvom, der er tilsat lidt syre og supplerende midler, som binder salte og øger opløseligheden af alle molekylerne.

Jeg skal dog understrege, at der er særlige forholdsregler, hvis I har en pyrolyse- eller en katalyseovn. Til sådanne nyere ovne ville jeg nok bruge mere velkendte rengøringsmidler.

Læs, hvordan du rengør en ovn

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Michael René, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden