Spørg Bolius

Gipspladeloft i badeværelse?

Kære Bolius

 

Skal der anvendes vådrumsgipsplader til loftbeklædningen i et badeværelse med bruseniche, som i loftet er adskilt fra det øvrige rum, som indeholder håndvask og badekar? Er der krav om flere lag gips?

 

Bedste hilsener

 

Torben Pedersen

Hej Torben

Jeg er ikke helt med på din beskrivelse af badeværelset, og jeg ved ikke helt, om det er loftet generelt, du spørger til, eller om det kun er i brusenichen.

 

Men generelt er svaret nej. Du behøver ikke at montere vådrumsgipsplader i loftet. Loftet betragtes som værende ude for vådrumszonen.
Hvis vi derimod snakker en særskilt bruseniche, og hvor der evt. er lidt lavt til loftet, så ville jeg nok anbefale brugen af vådrumsgipsplader der også, men det er stadigvæk ikke et krav.

 

Der er krav om to lag gipsplader på væggene, ligesom der er krav til rigelafstandene, (40 cm) men ikke på loftet. Igen kan det anbefales, pga. en bedre "stivhed" i loftet som kan modvirke revnedannelse mv.

Håber, det måtte give dig svar nok.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden