Spørg Bolius

Gipsloft i badeværelse, er vådrumsgips et krav?

Hej med jer

Jeg har et spørgsmål vedr. reglementet i forbindelse med vådrum/badeværelse.

Jeg har fået lavet nyt badeværelse, men tømreren mente ikke, at der skulle bruges vådrumsgipsplader til loftet. Efter et par måneders brug kan jeg konstatere, at pladerne er begyndt at give sig der, hvor de møder hinanden. Jeg vil derfor gerne høre, om det er tilladt at bruge almindelig gipsplader til et badeværelses loft?

Ulrik

Hej Ulrik S

Ifølge SBI Anvisning 252 Vådrum, skal "lofter i vådrum normalt udføres lufttætte for at forhindre opstrømning af varm fugtig rumluft. Dette kan opnås ved at benytte en pladebeklædning, som er samlet lufttæt med væggene".

Lofter i normal højde er ikke betegnet som våd- eller fugtig zone - så der er ikke direkte krav om, at det skal være vådrumsgips, men at pladerne er lufttætte, og at samlinger er lufttætte.

Skaderne kan muligvis skyldes, at samlingerne ikke er lufttætte, og at den fugtige luft på den måde trænger ind i loftpladerne.

Læs mere her: Love og regler om badeværelser

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden