Gipsloft i badeværelse, er vådrumsgips et krav?

Hej med jer

Jeg har et spørgsmål vedr. reglementet i forbindelse med vådrum/badeværelse.

Jeg har fået lavet nyt badeværelse, men tømreren mente ikke, at der skulle bruges vådrumsgipsplader til loftet. Efter et par måneders brug kan jeg konstatere, at pladerne er begyndt at give sig der, hvor de møder hinanden. Jeg vil derfor gerne høre, om det er tilladt at bruge almindelig gipsplader til et badeværelses loft?

Ulrik

Hej Ulrik S

Ifølge SBI Anvisning 252 Vådrum, skal "lofter i vådrum normalt udføres lufttætte for at forhindre opstrømning af varm fugtig rumluft. Dette kan opnås ved at benytte en pladebeklædning, som er samlet lufttæt med væggene".

Lofter i normal højde er ikke betegnet som våd- eller fugtig zone - så der er ikke direkte krav om, at det skal være vådrumsgips, men at pladerne er lufttætte, og at samlinger er lufttætte.

Skaderne kan muligvis skyldes, at samlingerne ikke er lufttætte, og at den fugtige luft på den måde trænger ind i loftpladerne.

Læs mere her: Love og regler om badeværelser

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Vi gør dig klogere på indeklima

Få et rent og sundt hjem

Indeklimaet i din bolig har stor betydning for dit eget helbred - og boligens. Dårligt indeklima er især aktuelt om efteråret og vinteren, hvor vi oftest opholder os mere indenfor og sjældnere lufter ud.

Det farligste for dit indeklima er radon - en radioaktiv gas, der hvert år koster menneskeliv. Test din bolig for radon her.

Nyhedsbrev om indeklima

Når du tilmelder dig nyhedsbrevet om indeklima, accepterer du vores retningslinjer.

Hvis du fortryder din tilmelding til nyhedsbrevet, kan du afmelde det via afmeld-linket i bunden af nyhedsbrevet.

 

Vi gør dig klogere på at eje eller leje

Tema om ejere og lejere

På nogle punkter minder boligejere og -lejere meget om hinanden, på andre punkter ikke. Med en ny, stor undersøgelse fra Realdania og Videncentret Bolius, er vi dykket ned i emnet og ser på de mange forskellige og lighedstræk der er mellem de to mest almindelige boligformer.

Stort tema i magasinet Bolius

I magasinet Bolius kan du læse et stort tema om ejere, lejere og andelshavere. Læs om forskellene, udviklingen og om fire familier, der bor på hver deres måde. 

Læs magasinet gratis

Vis resten af forsiden