Love og regler om badeværelser

Der er helt specifikke love og regler for vådrum. Når du skal bygge nyt badeværelse, gælder det om at overholde de krav, der findes i bygningsreglementet. Læs her om regler for vådrum.


Skal du have byggetilladelse?

I hus

Bor du i hus, skal du ikke have byggetilladelse til at renovere eller bygge nyt badeværelse, medmindre det omfatter en udvidelse af det beboede areal, eller du flytter badeværelset til et andet rum.

Det er dog lovpligtigt, at du opfylder alle kravene i bygningsreglementet og de tilhørende bilag.

Selvom du ikke skal søge byggetilladelse, er det altid en god idé at få en snak med teknisk forvaltning i kommunen, hvis du er i tvivl. De vil også kunne hjælpe med materiale og henvisninger.

I lejlighed

Bor du derimod i lejlighed, forholder sagen sig ganske anderledes. Her skal du i de fleste tilfælde indsende en anmeldelse ved større arbejder i forbindelse med badeværelset.

Flytter du vægge eller udvider badeværelset, sænker loftet, flytter eller installerer nyt badekar eller flytter toilettet, altså ændringer, som medfører større ændringer i afløbsinstallationerne, skal du anmelde byggeriet.

Desuden skal du sikre dig en fuldmagt fra bestyrelsen i din ejerforening, som det i det hele taget er en rigtig god idé at orientere om større projekter på forhånd.

Flytning af håndvask og udskiftning af flisebeklædning på væggene og lignende mindre ændringer kan du foretage uden anmeldelse, blot arbejdet lever op til kravene i SBi Anvisning 200.

Under alle omstændigheder er det bedste, du kan gøre, inden du går i gang, at få en snak med en bygningsinspektør fra kommunens tekniske forvaltning om de ændringer, du har tænkt dig at lave.

Kilder og henvisninger

Kilder:

  • Erhvervs- og Byggestyrelsen
  • ETA-Danmark
  • Statens Byggeforskningsinstitut (SBi)

Henvisninger:

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Indhold i denne artikel

Bolius - et helejet Realdania selskab