Spørg Bolius

Betyder kvist at et 1,5 etages hus bliver 2 etagers hus, så vi ikke kan få Byggetilladelse?

Hej Bolius

Vi har ansøgt om byggetilladelse af et nyt hus i Københavns kommune. Der er servitut på at der må bygges i 1,5 plan hvilket vi overholder. Vi har ansøgt om en frontspids på huset, men kommunen oplyser at frontspidsen medføre at huset betegnes som 2 etager. De henviser til arkitektens håndbog og altså ikke noget lovmæssigt. Er det korrekt at en frontspids betegner huset som 2 etager og kan arkitektens håndbog bruges som begrundelse?

Håber meget på jeres hjælp. vi er helt fortabte.

Mvh

Christian S

 

Hej Christian S

Der findes ikke en præcis definition på 1,5 plan, det er en vurdering den enkelte kommune kan gøre, hvordan de vil definerer forskellen mellem 1,5 plan og 2 etager.

Generelt er 1,5 plan definition for stueetage med en udnyttelig tagetage udformet som et symmetrisk sadeltag. Ofte vil arealet af tagetagen efter beregningsreglerne udgøre omkring 60 - 70 % af stueetagens areal.

Så kommunen har mulighed for at vurdere at fx en frontispice, eller anden kvist der er ført frem til facaden medfører at huset vurderes som at være i 2 etager. Det vil være en vurdering der kan gøres i hvert enkelt tilfælde blandt andet ud fra kvistens størrelse i forhold til husets størrelse, længde.

Men det er helt op til den enkelte kommune at vurdere, hvad de giver tilladelse til i hvert enkelt tilfælde.

Jeg er ikke helt klar over hvad der menes med "Arkitektens håndbog" - men det kan være at det er "Håndbog for bygningsmyndigheder" de henvises til, og det en vejledning til netop byggesagsbehandlere i de enkelte kommuner.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden