Spørg Bolius

Vil huse med mansardtag betegnes som 2 etager?

Kære Bolius

Vi er på udkig efter et hus i et bestemt område. Området har ikke er en lokalplan. Til gengæld er der en kommuneplan, hvori der står, at “Maksimale antal etager er 1,5”. Vores ønske er at købe et 1,5 etagers hus og lave mansardtag eller købe et 1 etagers hus og tilføje en etage med mansardtag i området. Betyder mansardtag at et 1 etagers eller 1,5 etagers hus bliver til et 2 etagers hus, eller kan taget bygges på en måde, så huset vil blive betragtet som et 1,5 etagers hus? Der ligger et hus med mansardtag i området i forvejen.

På forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen Sofie

Kære Sofie.

Hvor er det godt at høre, at I er godt forberedt inden I køber jeres hus.

Og det er et godt spørgsmål - men et mansardtag defineres som 2 etager desværre.

Hvis det andet hus I har set er I samme område, kan I jo undersøge dette med kommunen. Dog kan det være at huset er bygget før kommuneplanens tilblivelse.

BBR instruksen fremgår det at "Antal etager. - Antallet angives incl. selve stueetagen og eventuel mansardetage, men excl. tagetage og kælder." og "Mansardetage betragtes normalt ikke som tagetage."

Derved skal I ikke forvente at et hus med mansardtag kan betegnes som et hus i 1½ plan. 

Se også denne afgørelse hvor det beskrives at Rudersdals kommune har angivet definition af henholdsvis tagetage og mansard/trempelløsning. Afgørelse | Planklagenævnet (naevneneshus.dk)

Held og lykke.

Se også: Tagformer på huse - fordele og ulemper (bolius.dk)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden