Gør det selv - skift den revnede eternitplade

En utæt tagplade kan blive en dyr og usund fornøjelse. Trænger der vand ind gennem taget, kan det ende med råd og svamp. Derfor bør du straks få skiftet en tagplade, der er i stykker – Se her, hvordan du trin for trin skifter en bølgeeternitplade.

En gang om året bør du tjekke dit tag. Hvis du finder revnede og dermed ødelagte bølgeeternitplader, bør de skiftes omgående, da det ellers kan medføre vandskader og efterfølgende råd og svampeskader.

Typiske skader og revner på et eternittag

Revner og skader på rygningspladen ses ofte og skyldes tit, at nogen har gået på taget, og er kommet til at træde på kanten, som så er knækket af. Revner kan også skyldes ælde som i dette tilfælde, hvor tagpladerne er mere end 30 år gamle.

Forsøg på at redde en skade på en rygningsplade med sort tjærebaj. Det er bedre, hurtigere og billigere end at skifte den defekte rygningsplade.

Revner og skader i selve bølgerne på tagpladerne ses sjældent, men er ofte et sikkert tegn på, at taget er parat til at blive skiftet.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab