Spørg Bolius

Grønt tag - afstand til naboskel?

Hej Bolius

Afstand mod skel og nabo?

Jeg er ved at bygge nyt sommerhus, i et område hvor kommunen har lavet en klausul, at der skal være græs på taget.

Jeg har set i bygningsreglementet at det går ind under samme brand krav som stråtag, hvilket betyder at der SKAL være 10 meter til skel,når nabo også har græs på taget, altså 20 meter mellem bygninger og 12,5 meter hvis nabo har ikke brandbart tag. Skal disse brandkrav altid overholdes eller kan kommunen bare sige at afstand godt må være 10 meter mellem bygninger altså 5 meter til skel.

mvh Torben H.

Kære Torben H

Generelt skal brandkravene overholdes.

Men du skal være opmærksom på at der i forhold til brandbarhed skelnes mellem de "gammeldags" græstørv tage der kan brænde ligesom stråtage og så de moderne grønne tage - Sedumtage.

For de moderne grønne tage findes produkter hvor tagvegetation er brandgodkendt som tagdækning klasse T, blandt andet fordi vegetationsmåtterne er baseret på ubrændbar mineraljord med meget lidt organisk materiale.

Tagdækning klasse T, er det krav der ifølge Bygningsreglementet skal opfyldes når det gælder tagmaterialer enfamiliehuse (og sommerhuse).

For stråtage og græstage er det rigtigt at der skal være minimum 10 m til skel, men for tage med Tagdækning klasse T gælder de "almindelige" regler.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden