Spørg Bolius

Håndværkerfirmaet konkurs, lovede at gøre arbejdet færdigt hvis vi betalte forud, men de kom aldrig - hvad gør vi nu?

Hej Bolius,

Vi har haft en murer til at lave vores kælder. d. 31 december modtager vi den færdige regning hvor han skriver at han lukker sit firmaet og derfor ikke kan færdiggøre tilbuddet)

Vi skriver til ham at vi ikke vil betale regningen før at manglerne er udbedret (han har ikke lavet det færdigt) .

Han truer os med at han ikke kommer og laver det færdigt før han får sine penge og at der løber renter på som der står i tilbuddet.

Vi ringer derfor og laver en aftale om, at vi betaler regningen og at han kommer inden ugen er omme. ( sidste dag er d. 10/1/2021).

Han er så ikke dukket op og vi har betalt... hvad gør vi nu?

Vi får nye murer som skal færdiggøre han tilbud d. 11/1/2021, men de kan ikke begynde før den gamle murer er færdig...

kan vi få de nye murer til at udbedre hans arbejde og sende regningen til ham (den gamle murer)?

Vi ved ikke hvad vi skal gøre for nu har vi jo betalt som aftalt....

Hilsen en fortvivlet ejerforening.

Hej med jer

Sikke en historie. 

Med risiko for at piske en stemning op, så ser I da nok hverken ham eller jeres penge igen. Man skal ALDRIG betale forud på en regning som denne.

Men jeg hører ofte håndværkere true med disse ting, og at de vil have pengene betalt forud. Nogle gange endda vil de have penge for at udbedre fejl og mangler, altså at man skal betale det sidste af slutregningen før de kommer og udbedrer egne fejl og mangler. Det er selvsagt under al kritik.

Men ja, lang svar kort, kommer han ikke og færdiggør arbejdet, kan man komme ud i at få andre til at færdiggøre det, og så må man sende regningen videre. Men 1) det kan/må man ikke gøre uden en aftale om det med ham, og 2) hvor skal I sende regningen hen hvis firmaet er lukket?

I skal selvsagt have fat i denne person. Evt. med hjælp fra advokat. Advokater er dyre, så I må lige overveje det, alt efter hvor mange penge det drejer sig om.

Held og lykke med det hele.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden