Spørg Bolius

Mureren har ikke lavet arbejdet færdigt, kan ikke få kontakt til ham - kan jeg bede en anden færdiggøre arbejdet?

Hej Bolius

Hvordan står jeg. Har haft en murer til og lave fuger i mit hus. Hans arbejdsmand har lavet det meste. Kan nu ikke få fat på ham. Har mailet. Sms . Og ringet jævnligt. Og det er nu et halvt år siden

Kan jeg få lavet det resterende af anden murer og hvad med de ting der ikke er lavet ordentligt. Har ikke betalt ham nogen penge endnu

 

Hej Kim

For tid til anden, hører jeg om disse situationer, hvor håndværkeren bare ikke kommer igen og ikke lader høre fra sig. En ting er, FØR arbejdet er igangsat, noget andet er bestemt hvis de allerede HAR lavet noget, og så ligger værktøjet.

For i dén situation er man bare lidt mere ”bundet op på hinanden”. Du skylder reelt ham penge for allerede udført arbejde, men omvendt skylder han også dig det færdige arbejde, og ikke mindst rettelse af evt. fejl – som kan komme til at koste dig penge hos en anden udførende.

Men der er ikke andet for, end at blive ved med at forsøge at kontakte ham. Men nu skal du skrive som deciderede varslinger, om ophævelse af kontrakten, og vigtigst alt med deadlines på!

Start med mail og sms. Brug kvitteringsfunktionen. Skriv til ham, at han har ikke igangsat færdiggørelsen af arbejdet inden for 10 arbejdsdage, og færdiggjort det inden 15 arbejdsdage, så ophæves kontrakten imellem jer og han fortaber sin ret til både afhjælpning af manglerne og sin betaling.

Efter en uge skriver du igen, såfremt du ikke har hørt fra ham. Brug da gerne et rekommanderet brev (ligesom i gamle dage) til hans adresse. Samme frist, nu med en uge mindre. Og til sidst, på den 10. arbejdsdag skriver du til ham igen, at kontrakten mellem jer er ophævet, og at du betragter sagen som endeligt afsluttet mellem jer, uden nogle økonomiske mellemværende eller lignende.

Har han evt. stillads eller andet materiel eller materialer, kan disse hentes indenfor 14 dage, hvorefter du har ret til at smide det ud, (eller beholde det).

Det er så lidt vigtigt, at du får disse kvitteringer for hans modtagelse. Manden kan jo reelt være død eller andet. Og så er historien noget lidt andet.

Er du i tvivl om arbejdets udførelse, stadie og kvalitet bør du evt. lade en sagkyndig kigge på det. Og er der tale om store udgifter/regninger, (>100.000kr.) bør du klart involvere en advokat.

Har du indgået AB Forbruger aftale med ham, kan du i din ophævelse af kontrakten henvise til §50 stk. 1

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden