Spørg Bolius

Hulmursisolering med papiruld har ikke givet varmere vægge - kan det passe?

Hej Bolius

I april måned, Fik vi hulmursisoleret vores hus  på120 kvadratmeter med papiruld. vi havde 2 meget kolde vægge i både sove og badeværelse, ja faktisk iskolde.
De var her i 3,5 timer. desværre var vores iskolde vægge i bad og soveværelse ikke forbedret.
Jeg vil gerne
skønsmand ud og se ind i væggene, men hvor får man fat på sådan
en, uden det koster det blege.

Med venlig hilsen Ron C

Hej Ron

En syns og skønsmand er en lidt officiel titel på den fagperson som man får ud, når der reelt er en tvist mellem jer og det udførende isoleringsfirma.

Altså skal der reelt anlægges sag, førend der kommer en syn og skønsmand ud. Det kunne være en sag du førte via Ankenævnene eller lignende.

Men ja, sådan en kan du “sagtens” få ud, og de vil undersøge forholdet med delvist termografering og så ved at udtage en mursten eller to. Man kan godt kigge ind med endoskop. Men skulle jeg kunne udtale mig som skønsmand med sikkerhed, så ville jeg insistere på at få hele mursten ud - i flertal.

Termografering er desværre lidt en “vintersport”, men kan måske lige nås disse kølige morgener lidt endnu.

Husk dog på, at en hulmursisolatør trods alt kun kan udfylde det hulrum som der måtte være. Er der ikke noget hulrum, eller er det fyldt med skidt og møg, så er der reelt ikke plads til isolerigen. Dette kan isolatøren ikke være skyld i - medmindre de lovet jer andet.

Før der går “syn og skøn i den”, kan du overveje et starte med en almindelig sagkyndig, og få ham/hende til at undersøge forholdet. 

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden