Spørg Bolius

Hus med el-radiatorer - hvad kan vi skifte til når økonomien er begrænset?

Hej Bolius

Vi kigger på et hus fra 70’erne, men der er desværre elvarme radiator i hele huset.

Er der noget man skal være opmærksom på ved at få skiftet til naturgas eller fjernvarme, og hvad vil det koste?

Huset er 150 kvm, og der skal ca.10 radiatorer til.

Kan man få ført rør, så man ikke kan se dem, eller vil de altid være ude på væggen?

Mvh Signe

Hej Signe

Hvis det er muligt at gå efter fjernvarmen, så er det den vej, I skal gå. Naturgas er ved at blive udfaset, så det vil være en dårlig ide. Alternativt skal I kigge på luft-vand varmepumper. De kommer til at blive billigere og billigere - både i indkøb og i drift, da de er at betegne som en grøn opvarmningsform. 

Men er der slet ingen rørføring, så bliver alle nye varmekilder en tand dyrere, da der skal føres mange rør rundt. Hvordan det kan gøres, afhænger meget af, om der er kælder, krybekælder eller alm. gulv.

Når I nu er ved at bruge x millioner, så vil jeg kraftigt anbefale jer at tage en rådgiver med, inden I skriver under på noget. Det vil koste promiller i forhold til købsprisen på et hus. Og I vil kunne få stillet en masse spørgsmål, få afklaret usikkerheder og måske fundet det rådne spær, som ville komme til at koste jer en masse efterfølgende.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden