Spørg Bolius

Gasfyr - kan vi spare ved at supplere med en el-radiator?

Hej Bolius
Det har vel altid været sådan, at opvarmning med el er en dyr løsning sammenlignet med andre opvarmningsmetoder. Vi bor fx i et lille rækkehus opført i 1987 opvarmet med et naturgasfyr – uha det er pt. dyrt ca. 32 kr. pr. m3 gas. Vores bolig er på 83 m2, og vi har et elforbrug på 2500 – 3000 kWh og et naturgasforbrug på 500 – 600 m3 om året. Dette forbrug ligger i den ’billige’ ende.
Men kan vi spare på omkostningerne ved fx at bruge el-radiatorer til supplement til opvarmning af vores bolig, da naturgasprisen er mangedoblet i forhold til elprisen?
Vi har fx her og nu (i september/oktober måned) ikke tændt for vores gasfyr til opvarmning af boligen (kun til varmtvandsforbrug), og supplerer derfor med en el-radiator om natten, når temperaturen udendørs kommer under 10 grader og når elpriserne er lavest.
Er der noget ræsonnement i en sådan adfærd?
Hvordan er vurderingen set fra en energikonsulents synsvinkel?
Hilsner / Ole og Gitte

Hej Ole og Gitte

Det er rigtig svært at navigere i hvilken varmekilde, der er den billigste, og man kan måske være fristet til at tro, at noget er billigere.

For at skære ned på forbruget vil mit råd i jeres tilfælde være, at I dels sænker rumtemperaturen – ikke lavere end 18 grader. At I får serviceret jeres gasfyr og termostater (eventuelt udskiftet) for at sikre den mest optimale drift.

Brug af en elradiator er ikke billigere end gasfyret – det er faktisk en af de dyreste varmekilder fordi de ikke udnytter strømmen særlig effektiv. Se mere her i vores artikel om hvad de forskellige opvarmningsformer koster: Det koster de forskellige opvarmningsformer - se priserne for opvarmning af din bolig 

Jeg håber overblikket af priser, giver jeg et indblik i hvilken varmekilde der eventuelt kan suppleres med og hvilke der absolut ikke kan.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden