• Huset på Christianshavn er både en tv-serie og en rigtig etageejendom, der ligger på Amagergade på Christianshavn.
  • Mads Skjerns imponerende villa fra Matador ligger ved Furesøen og har for nylig været sat til salg.
  • I Odense tilhører Kim Larsens gamle toværelses lejlighed stadig familien.

Nogle huse er kendte i offentligheden, fordi de har været med i tv-serier og film, eller fordi der tidligere har boet kendte personer i det. Enkelte huse bliver omdannet til museer, men mange er stadig på det helt almindelige boligmarked og bliver beboet af almindelige mennesker, der skal smøre madpakker, have ungerne ud ad døren i rette tid og cykle på arbejde.

Røde og Agnes hus tiltrak mange nysgerrige, da det blev sat til salg

Da ejendomsmægler Matthias Wolff fra Køge i 2020 skulle sælge et af byens ældste huse, blev der spillet på alle de historiske aspekter. Især dem, der handlede om, at huset har været med i tv-serien Matador som Røde og Agnes’ hus. Det medførte en voldsom interesse for huset. 

– Da vi fik Agnes’ hus til salg og lagde det på nettet, så gik vores hjemmeside ned, fortæller Matthias Wolff. 

Til de åbent hus-arrangementer, han afholdt, mødte der også mange interesserede op, men det viste sig, at kun et fåtal var reelle, potentielle købere. De fleste var blot nysgerrige besøgende, der gerne ville se huset indeni. 

– En anden gang skal jeg være mere opmærksom på, hvem der gerne vil ud at kigge, for du risikerer at genere sælger med en masse mennesker, der ikke er potentielle købere. Du skal gennemgå henvendelserne meget mere, pointerer Matthias Wolff, som dog mener, at det giver værdi, hvis et hus er berømt.  

– Det trækker op i pris. Du kan sammenligne det med at have udsigt over skoven eller åbne marker i første række til vandet. Det betyder noget, men det er svært at sætte kroner og øre på, siger han.

Mægler vil ikke nævne, når berømte mennesker sætter deres bolig til salg

Et andet sted på Sjælland har ejendomsmægler Kristian Lützau specialiseret sig i liebhaverejendomme med prislejer på tocifrede millionbeløb nord for København. Han sælger mange ejendomme, der har kendte beboere, og for ham er diskretion en stor del af jobbet.

– Jeg vil personligt aldrig nogensinde nævne det, hvis den nuværende ejer har offentlighedens interesse. Mange af de mennesker, jeg har med at gøre, er jo ikke interesserede i, at det bliver udpenslet, at det er dem, der bor der, forklarer han.

Matador-historie blev ikke nævnt, da liebhaverbolig skulle sælges

Kristian Lützau har også på et tidspunkt haft et hus til salg, der ligeledes var kendt fra Matador.

– Det havde tidligere været til salg hos en anden mægler, hvor de brugte Matador-historien, men det slettede jeg fuldstændigt. Det har ikke nogen relevans for en ejendom til så mange penge, at den har været med i Matador, siger han.

Han mener ikke, at kendthed alene kan trække op i værdien, medmindre det skyldes, at det er en berømt arkitekt, der har bygget huset.