Spørg Bolius

Hvad er der drysser ud af væggen i badeværelset?

Hej Bolius

Fint fint mørkt drysser ud sand ved gulvpanel på badeværelse, det  kommer straks igen og igen trods støvsugning - ingen dyr at se .
Hvad kan det være? Og hvorfor kommer det?

VH Inga K

Hej Inga

Hej.

Du skriver det er mørkt sand og at det kommer straks igen. Jeg tænker at det ikke er lige med det samme det kommer igen, mængden vokser måske over dagene.

Du skriver det er sand, er det hårdt som sand? Eller er det mere blødt. Jeg kunne forstille mig at det ikke er stenhårdt som sand. Det kunne nemlig være nedbrudt træ, der kommer u

Det er lidt usædvanligt at der er træ på væggene i et badeværelse. Det kan give fugtproblemer da træværket ikke er et vandtæt overflade. Der kan trænge fugt i i træværket bagved og det kan være det er i gang med nedbrydning. Eller at der er gået biller eller skadedyr i træet. Fugtigt træ er langt mere udsat for angreb af insekter, end tørt træ i et tøet miljø.

Du bliver nok nød til at få undersøgt hvordan forholdene er inde bag ved træbeklædningen. Måske kan du selv nedtage et par brædder, men det kan godt være du skal have fat i en håndværker og en byggesagkyndig for at få konstateret, hvad der er galt.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden