Spørg Bolius

Hvad siger andelsboligloven om forbedringer?

Hej Bolius.

Hvordan beregnes forbedringer? Hvad kan medtages som forbedring? Har gemt samtlige kvitteringer for materialer på det arbejde som vi selv har udført dvs. malerarbejde herunder afdampning af tapet, opspartling af samtlige vægge, opsætning af filt, maling af vægge, lofter, døre og paneler.

En vurderingsmand påstår at kun opsætning af filt er en forbedring. Alt andet malerarbejde godkendes ikke som forbedring men betragtes som almindelig vedligeholdelse - er det virkelig korrekt?

At vi har istandsat lejligheden pænt er blot en foræring til den næste - lyder det fra vurderingsmanden! Så spørger man sig jo, hvilken kasket mon han har på? Hvor går man hen og får rådgivning, så man ikke bliver snydt alt for meget ved salg?

Ellen M.

Kære Ellen M.

Definitionen på en forbedring er "Foranstaltninger og øvrige indretninger, som tilfører andelsboligen en øget brugsværdi".

Hvis vedligeholdelsen generelt er væsentligt bedre end i den almindeligt vedligeholdte lejlighed er der mulighed for at give tillæg, men kun for forskellen til den pæneste 'normalt' vedligeholdte lejlighed – altså ikke for almindelig og forventelig vedligeholdelse som maling m.v.

Opsætning af  glasfilt kan ses som ekstraordinær opretning der giver tillæg til lejlighedens værdi.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden