Spørg Bolius

Hvilken glans til maling af børneværelse?

Hej. Vi skal have malet 2 børneværelser, men er i tvivl om hvilken glans malingen skal have. Det skal være så jeg kan tørre væggene af med en fugtig klud.

Vi har tidligere fået malet soveværelse og entre med maling, mat 10. Maler sagde at denne maling er rengøringsvenlig og det står der også på dåsen. Det synes jeg ikke den er. I forbindelse med opsætning af nogle hylder havde vi sat et blyantskruds forkert. Det kan jeg ikke få væk med en fugtig klud, har prøvet men det tager noget af malingen - hvad kan jeg gøre.

Kære Kirsten S.

Hvilken glans malingen skal have i børneværelset kommer an på hvor hårdt udsatte væggene er, men hvis overfladen skal kunne tåle at blive tørret af med en fugtig klud skal du nok vælge glans mellem 15 - 20 der normalt anvendes i køkkener. det giver dog en forholdsvis blank overflade.

Normalt anbefaler man glans mellem 5 og 10 til børneværelser og mellem 10 og 25 til køkken.

Vælg en maling i en god kvalitet, og gør forarbejdet grundigt så malingen hæfter godt på underlaget.

Blyantsmærket skal du fjerne med et blødt viskelæder.

Læs mere: <link vaelg-den-rigtige-maling-indendoers-18774 vælg den rigtige>Vælg den rigtige maling indendørs

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden