Spørg Bolius

Hvordan får vi kældergulvet pænt igen - epoxymaling?

Hej Bolius

Vi har købt et hus fra 1939 sidste år, I et af kælderummene var der et gulvtæppe jeg har fjernet. Da jeg fjernede tæppet fulgte noget af det øverste lag af gulvet med, så der nu er nogle huller i gulvet. Som jeg kan se det har man på et tidspunkt spartlet gulvet og malet det. D
a noget af det øverste lag sad løst har jeg banket det væk med en mejlsel. Min plan var at reparere hullet igen og så male, men jeg har besluttet mig for at jeg banker det øverste lag af hele gulvet og så lægger et lag af selvnivellerende beton, som jeg så vil male med epoxymaling.

Her kommer min tvivl så vidt jeg kan se på nettet (bla. hos jer) så skal kældervægge kunne ånde så man undgår at eventuelt fugt trænger længere op, men det virker ikke så klart om det samme gælder selve gulvet her skriver nogle at det kan være positivt at forsøge at forsegle.
Derfor er jeg i tvivl om jeg må male med epoxy maling, når jeg har reparreret gulvet?

På forhånd tak Jakob

Hej Thomas

Der er ikke mange betontyper der kan holde på ældre kældergulve. Netop pga. fugten i denne vil de ofte slippe og afskalle på kort sigt, (ligesom du allerede har set).

Der findes så pudslag der holder bedre end andre, og som er beregnet til kældergulve. Men igen, er gulvbetonen for fugtigt, så vil det desværre ikke holde så godt.

Tag gerne direkte kontakt til nogle mørtelproducenter som kunne komme med nogle forslag til valg af pudslagsmørtel.

Udover pudsen skal kunne håndtere fugten, så skal det også være stærkt nok til at gå på. En dårlig kombination desværre.

Jeg håber I kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden