Spørg Bolius

Hvordan får vi etableret gulvvarme i hus med krybekælder?

Hej Bolius

Vi har overtaget en et plans hus fra 1971 hvor vi gerne vil have gulvvarme, i første omgang køkken stue og gang. Der er krybekælder med betondæk og jeg har svært ved at se på tegningerne om der er noget lega eller andet som isolerende lag. Der er 35cm fra betondæk til undersiden af trægulvet. Hvilken løsning ville være den bedste løsning?

Umiddelbart ville jeg helst have gulvvarme i beton.

vh Kim J

Hej Kim J

Jeg kunne mest have lyst til at sige at I skulle droppe krybekælderen og få etableret et ordentligt terrændæk. Efterisolering af krybekælderen er et risikabelt projekt, som har givet mange boliger problemer med skimmelsvamp. Faktisk gik Videncenter for Energibesparelser for et par år siden, væk fra at henvise til metoder, da der skal så specielle forhold til, før det kan lade sig gøre.
Nu peger de på nyt terræn som løsning: Dæk over krybekælder ændres til nyt terrændæk

Ligeledes har vi også på Bolius ændret vores artikel om krybekælderen: Må man isolere krybekælderen?

Skal du finde den bedste løsning, så ville jeg nok vælge at bruge lidt af byggebudgettet på en rådgiver. Der kan være faldgruber, som kan blive dyre at rette op på senere.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden