Spørg Bolius

Hvordan får vi opvarmet hele rummet, uden at skulle etablere gulvvarme?

Hej Bolius

Moderniseret bungalow med kælder. Opvarmning fjernvarme.

Som det fremgår af vedhæftede har vi en stue åben til køkken/spiseafdeling, samlet ca 45 m2. Der er kun en radiator under vinduet og en brændeovn, der anvendes dagligt i vinteren.

I spiseafdelingen mangler varme, hvis brændeovnen ikke tændes. Hvordan løser vi bedst dette, hvis vi nødvendigvis ikke vil have en alm. pladeradiator? Hvilke alternativer opvarmningsmuligheder er der med tilslutning til fjernvarmen?

Vi har overvejet gulvvarme, men det bliver en stor omkostning med samtidig ny gulvbelægning (køkken skal nok nedtages og genopsættes). Nuværende gulv er fra 2005, hvor der blev isoleret i etageadskillelsen og udlagt spånplader og en træbelægning. På det tidspunkt blev der ikke taget hensyn til varmeproblematikken.

VH Henning J

Hej Henning J

Som jeg læser det, ønsker I ikke en ekstra radiator?! Ellers ville det jo være første og nemmeste tiltag at få en radiator i hjørnet ved terrassedøren ved spisepladsen.

Og der findes i dag rigtig mange forskellige radiatorer. De kan fås i tynde og høje, små og bredde, og med alverdens overflader (riller, flade osv).

Et alternativ kunne være en konvektor. Altså en nedbygget radiator foran døren. Den vil kunne mindske et evt. kuldenedfald ved døren og få skabt noget varme i den del af rummet. Her er der også mange forskellige udgaver, og I kan blot søge på konvektor + radiator, så får I mange forslag.

I kan også læse lidt mere her: Gulvkonvektor (radiator i gulvet)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden