Spørg Bolius

Hvordan får vi undersøgt vores kloakrør - og sikret at de er tætte og i god stand?

Hej Bolius

Vi er en grundejerfoening, som skal have et firma ud for at cvhecke vores kloaknet.
Vi vil sikre os, det har det godt og hvis ikke, hvor vi skal sætte ind.
Vi er i tvivl om, hvordan vi gør og om man evt. kan bede om et tilbud fra 3 foreskellige firmaer?

Vi forestiller os , der bliver kørt et minikamera igennem eller lignende ,men vi har ingen erfaring med
 dette.

Håber I kan hjælpe os-. Vedhæftet er et oversigtskort.
Lars M

Hej Lars M

Ved en TV-inspektion bliver kloakrørene undersøgt med et kamera. Det føres fra en samlebrønd og ud i alle forgreningerne af kloaknettet på grunden.
Samtidig med kameraet, føres rundt er der en, der holder øje med hvad der optages og sammenholder det med kloaktegningen. Hver gang der observeres noget i kameraet, noteres det ned. Det kan være rødder i kloakken, deformationer, skift i kloakrørenes materiale, brud, osv. Der er en hel række af forhold som der undersøges for.
Resultatet er en rapport/notat samt tegning med kloakken på grunden. Her kan man for man at vide hvilke forhold der er og hvilke af dem, man bør få udbedret.
 
Det er en god ide at få tilbud fra 3. I skal dog være sikre på at det er det samme arbejde, der gives tilbud på. så det kan være at det kræver nøje gemmen læsning eller evt. få en rådgiver til at hjælpe jer.
 
Det er en rigtig god ide at få lavet en tv -inspektion af kloakken. Og få udbedret eventuelle skader.
At have et tæt kloaknet er den bedste måde til hjælper til at undgå rotter: Bliv fri for rotter - Læs om effektiv rottesikring og bekæmpelse af rotter (bolius.dk)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden