Spørg Bolius

Gamle kloakrør - strømpeforing eller nye rør?

Hej Bolius

Hej Jeg har i år haft mit hus i 50 år og nu begyndt at få problemer med at jeg ofte skal have slamsuger

Jeg har haft en autoriseret kloakmester til at kikke via tv inspektion. Han viser og fortæller at rørene er slidte og tydelig små sten og nogle steder sand og lidt vand.  Han foreslår en foring af mine rør ca 40 meter.
Inden jeg tør bruge mine sparepenge vil jeg gerne høre jeres mening. Kan rørene herefter falde sammen og koste opgravning som jeg nu forsøger at undgå ??
Kan i give gode råd til mine gamle cement rør. ??

På forhånd tak.
Margit

Hej Margit

Det er reelt et spørgsmål du bør spørge kloakmesteren om. 

Jeg er med på, at denne ikke er uvildig. Men så du evt. lade en eller to andre kigge på kloakrørene. Om ikke andet får du en second oppinion, og en tredje også.

50 året er desværre der hvor vi begynder at se skaderne på brønde og kloakrør, særligt betonrørene. Men det afhænger af flere forhold.

Strømpeforinger er en god og “billigere” løsning, men det beror på en nærmere vurdering, om rørene reelt er egnet til det. Selve strømpeforingen er ganske god og holdbar. 

Man kan evt. overveje at grave op et sted eller to, for at kontrollere de værste samlinger eller lignende, (udefra).

Husk også at få en pris på en hel udskiftning. Strømpeforinger er billigere, men ikke altid så meget som man tror, sammenholdt med en fuld udskiftning.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden