Spørg Bolius

Vandtrykket er lavt - kan rørene renses eller afkalkes?

Hej Bolius

Vi har et hus fra 1929 på Frederiksberg. Brugsvands installationen er stort set den samme, som da huset blev bygget (1" og 3/4" og 1/2" jernrør) Vi har gradvis udbygget tapsteder gennem årene (ekstra wc,
vaskemaskine m.m.)

De sidste par år føles det som om, vandtrykket er dalet, og nu er kritisk lavt i f.eks brusebad. Kommunen påstår at det er ok, og vi fik en vvs mand til at kontrollere det ved indløb til huset. Det var på 3 bar, hvilket skulle være ok.

Det må altså skyldes voksende belægninger i vores brugsvandsrør.

Hvad findes der af løsninger på dette?

Vi vil helst undgå at udskifte alle rør, da mange af dem er skjult bag indbyggede skabe m.m. og meget utilgængelige.

Jeg har søgt forskellige andre løsninger, som kalkspaltere, magnetisk behandling, gennemskyldning m. syre m.m. Kan Bolius anbefale en hel eller delvis løsning på problemet!

mvh. Poul

Hej Poul

Jeg kender desværre ikke til nogle ”Quick-fixes” indenfor dette felt. Er rørene helt kalket til, eller på anden måde belagt med korrosionsmateriale eller lignende, er det kun en udskiftning, der vil afhjælpe problemet.
Og jeg ved godt, at dette er nemmere sagt end gjort.

Alternativet er at trække nye rør ved siden af, og lade de gamle rør sidde, for på den måde at undgå at skulle rive indbo og teknikkasser ned.

Beklager det lidt kedelige svar.

P.s. Inden man går i gang med det helt store arbejde, skal det selvsagt undersøges nærmere, om der kan være en ”prop” et sted i installationen. Det kunne være vandmåleren, et ødelagt vandrør eller lignende, eller mere banale ting såsom et tilkalket blandingsbatteri eller sågar et tilkalket bruserhoved eller lignende.

Læs mere: Sådan løser du problemer med for lavt vandtryk

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden