Spørg Bolius

Kan undgå regnvandet fosser ind hvis vi lukker sokkelrist?

Spørgsmål

Hej Bolius

Hvis man skal "lukke" en gammel sokkelriste på et hus fra 1928 hvor regnvand fosser ind -ved skybrud- og eventuelt erstatte med en svanehals- hvad for type håndværker skal jeg få fat på som kan hjælpe os?

hilsen Malin M

Svar

Hej Malin M

Jeg ville forsøge mig med en murer. Og så ville jeg fjerne "og eventuelt erstatte..." For du SKAL erstatte den med noget andet. Huset har brug for ventilation, og fjerner du en rist, vil du risikere at der opstår nye fugtproblemer, som ikke skyldes regnvand.

Hvis du har haft problemer med vand flere gange, kan du evt. få et klimatjek. Vi lancerer netop i disse dage sammen med miljøstyrelsen, en ordning hvor fagfolk, uddannet i klimatilpasning, kommer ud og gennemgår de udfordringer de enkelte huse måtte have. Måske er det en helt anden løsning, som er det rigtige for jeres bolig. Måske en en mindre justering i terrænet ændre vandets vej, så det i stedet kan ende i en faskine, et regnbed, eller blot ud i resten af haven.

Det kan du læse mere om her: 

www.bolius.dk/vandetkommer

www.klimatilpasning.dk/borger/klimatjek

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden