Nårvandet kommerudefra

Bolius Fokus

Videncentret Bolius har en række fokusområder, hvor vi gennem uvildig formidling af viden sætter spot på de udfordirnger, der kan møde dig i boligen nu og i fremtiden. 

Klimasikring i fokus

Vi har valgt at fokusere på klimasikring af boligen, fordi en række analyser peger på, at danskerne i fremtiden kan få større problemer med oversvømmelser efter fx skybrud eller stormflod. Derfor mener vi, det er vigtigt at formidle viden, der kan hjælpe med at mindske omfanget af skader.

"Når vandet kommer udefra" er en del af Realdanias initiativ ”Klimatilpasning i byerne”.

Derfor er klimasikring af boligen vigtigt

Fremtidens klima bliver mere ekstremt med kraftigere skybrud og stigende havvand, der øger risikoen for stormflod mange steder i Danmark. Og vi ved, at oversvømmelser for boligejerne kan udløse enormt besvær og tidskrævende opgør med forsikringen.

Her på siden giver Bolius dig uvildig viden, som kan hjælpe dig med at undgå oversvømmelser eller mindske skadernes omfang. Selvom ansvaret for at klimasikre ikke kun er dit, så er der meget, du selv kan gøre.

3 vigtige ting, du skal have styr på, inden vandet kommer

Sådan tjekker du din risiko for oversvømmelse

Mange faktorer påvirker, hvor udsat din bolig er for oversvømmelse, når havvandet stiger, eller det regner kraftigt. Vi fortæller dig, hvor du kan finde oplysninger om dit hus og din grund, herunder også oplysninger, der kan hjælpe dig med at identificere, hvor du kan sætte ind over for oversvømmelser. 

Tjek din risiko

Forstå dit ansvar som boligejer

Som boligejer har du ansvar for at forebygge og begrænse vandskader så godt, som det er muligt. Lever du ikke op til dit ansvar, kan forsikringen i værste fald afvise at dække omkostningerne, hvis der efter et skybrud opstår skader, som du kunne have forebygget.

Læs mere om dit ansvar

Få bedre overblik med vores tjekliste

Med de rette tiltag kan du mindske oprydningsarbejdet og få ro i maven, når DMI næste gang varsler skybrud eller stormflod. Vi har lavet en tjekliste med de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, hvis du vil sikre din bolig mod oversvømmelser.

Få tjeklisten her

Vi har spurgt danskerne om klimasikring

Få helt styr på hus og have

Husets Kalender er en gratis app fra Bolius, der giver dig overblik over de vigtigste opgaver i hus og have – måned for måned.

Samtidig giver Husets Kalender dig nem adgang til viden om, hvordan du udfører de konkrete opgaver.

Prøv Husets Kalender fra Bolius nu

Hvad kan du gøre for dit hus?

Som boligejer kan det være svært at danne sig overblik over, hvad du skal være opmærksom på for at undgå oversvømmelser, og hvad du kan gøre ved eventuelle risikoelementer. Derfor har vi nedenfor lavet en grafik, hvor vi på et almindeligt hus har udpeget de problemer, der hyppigst resulterer i oversvømmelser. Når du klikker på et punkt, får du også at vide, hvad du kan gøre samt en henvisning til supplerende læsning.

Med i en grundejerforening? Hos KLIKOVAND får I viden om, hvordan oversvømmelser efter skybrud eller stormflod kan forebygges.

Læs mere

Få mere at vide om vand, der kommer udefra

Få yderligere hjælp

Har du spørgsmål?

Gennem brevkassen 'Spørg Bolius' svarer dygtige fageksperter på dine spørgsmål om blandt andet klimasikring.

Stil dine spørgsmål her

Få klimatjekket din bolig

Gennem Miljøstyrelsen og Klimatilpasning.dk kan du få gennemset din bolig af fagfolk. Tjekket kan vise, hvordan dit hjem kan sikres mod oversvømmelser.

Læs mere her

Bolius - et helejet Realdania selskab