Når vandet kommer udefra

Vi sætter fokus på klimasikring af boligen, fordi en række analyser har slået fast, at danskerne i fremtiden kan få større problemer med oversvømmelser efter fx skybrud eller stormflod. Derfor mener vi, det er vigtigt at formidle viden, der kan hjælpe med at mindske omfanget af skader.

"Når vandet kommer udefra" er en del af Realdanias initiativ ”Klimatilpasning i byerne”.

Derfor er klimasikring af boligen vigtigt

Fremtidens klima byder på kraftigere skybrud og stigende havvand, der øger risikoen for stormflod mange steder i Danmark. Og vi ved, at oversvømmelser kan udløse enormt besvær og tidskrævende opgør med forsikringen.

Her på siden får du uvildig viden, som kan hjælpe dig med at undgå oversvømmelser eller mindske skadernes omfang. Ansvaret for at klimasikre er ikke kun dit, men der er meget, du selv kan gøre.

3 vigtige ting, du skal have styr på, inden vandet kommer

Sådan tjekker du din boligs risiko for oversvømmelse

Bliv klogere på, hvor du finder oplysninger om dit hus og din grund, så du bedre kan sætte ind over for mulige oversvømmelser. 

Tjek din risiko

Forstå dit ansvar som boligejer

Lever du ikke op til dit ansvar, kan forsikringen i værste fald afvise at dække udgifterne, hvis der efter et skybrud opstår skader, som du kunne have forebygget.

Læs om dit ansvar

Få bedre overblik med vores tjekliste

Vi har lavet en tjekliste med de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, hvis du vil sikre din bolig mod oversvømmelser, når DMI udsender skybrudsvarsel.

Få tjeklisten her

Vi har spurgt danskerne om klimasikring

23%

har haft skader på boligen efter skybrud eller stormflod.

Analyse blandt boligejere (YouGov for Videncentret Bolius, nov. 2018)

43%

kan ikke selv vurdere, hvor godt deres bolig er sikret.

Analyse blandt boligejere (YouGov for Videncentret Bolius, nov. 2018)

42%

forventer, at andre gør noget.

Analyse blandt boligejere (YouGov for Videncentret Bolius, nov. 2018)

chevron_left
chevron_right

Få helt styr på hus og have

Husets Kalender er en gratis app fra Videncentret Bolius, der giver dig overblik over de vigtigste opgaver i hus og have – måned for måned.

Prøv Husets Kalender nu

Hvad kan du gøre for dit hus?

Som boligejer kan det være svært at danne sig overblik over, hvad du skal være opmærksom på for at undgå oversvømmelser, og hvad du kan gøre ved eventuelle risikoelementer. Derfor har vi nedenfor lavet en grafik, hvor vi på et almindeligt hus har udpeget de problemer, der hyppigst resulterer i oversvømmelser. Når du klikker på et punkt, får du også at vide, hvad du kan gøre samt en henvisning til supplerende læsning.

Få yderligere hjælp

Har du spørgsmål?

Gennem brevkassen 'Spørg Bolius' kan vores dygtige fageksperter svare på dine spørgsmål om blandt andet klimasikring.

Stil dine spørgsmål her

Få klimatjekket din bolig

Gennem Miljøstyrelsen kan du få tjekket din bolig af fagfolk, så du kan se, hvordan dit hjem kan sikres mod oversvømmelser.

Læs mere her