Spørg Bolius

Hvordan fjerner jeg lugten af opkast fra gulve, vægge møbler m.v. - der stadig lugter trods rengøring?

Hej Bolius

Et familiemedlem kastede op og gled i det, så det sprøjtede op på væggen, tv, bord, radiator, fodpaneler, skabe og gulv. Jeg fjernede det med det samme. Men kan ikke komme af med lugten.
Nu har jeg prøvet at vaske af med vaskemiddel til tøj, shampoo, sprøjte med urin off, rodalon luftet ud. Intet hjælper.
Jeg er mest nervøs for mine trægulve der blot er høvlede og smurt med hvidpigmenteret olie.
Hvor meget kan de tåle af kemikalier?
Jeg overvejer at male væggene. Jeg har hørt parfumen fra R10 kan være svært at få væk. Hvad kanjeg gøre? Den sure lugt af bræk gør mig virkelig i dårligt humør.
Vi er næsten lige flyttet ind.

 

Hilsen Christina

Kære Christina.,.
Tak  for dit spørgsmål om rensning af opkast. Det er klart en svær lugt at eliminere. Derfor vil jeg anbefale, at du anvender rodalon til at fjerne lugten i en lidt mere koncentreret udgave, end den du tidligere har anvendt. Husk at anvende rengøringshandsker. Det skal dog understreges, at der virkelig skal vaskes mange gange og derfor skal dit trægulv meget naturligt hvidpigmenteres efterfølgende, men det er småting, når først pletterne og lugten er væk.

Hvis der stadig er pletter på gulv og materialer, så anbefales det i de fleste tilfælde at opløse det med en stærk sæbe som eks. en opløsning med sæbespåner og lunkent vand. Husk ligeledes at anvende rengøringshandsker for at beskytte hænder og fingre.

Væggen skal naturligvis også males efterfølgende, men afvent maling og behandling af gulve til både pletter og lugt er elimineret. Det tager tid, så hold modet oppe og giv det mange forsøg og gentag behandlingen.

Du spørger også til R10 som lugtbehandlingsmiddel. Her er det vigtigt, at fortælle at det kun maskerer eventuelle lugte. Så det er vigtigt, at du virkelig arbejder med at fjerne lugt og gør rent meget grundigt - inden du overhovedet overvejer at maskere de resterende lugte med R10 eller andre produkter. Det er også korrekt, at det er svært at eliminere lugten af R10 efterfølgende, men intet varer for evigt, men overvej det grundigt inden du giver dig i kast med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Michael René, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden