Spørg Bolius

Hvordan fjerner vi strukturmalingen, eller strukturen så væggen bliver glat og kan males?

Hej Bolius

Vi har en bolig på omkring 180 m2 og i vores stue, badeværelser, køkken, gang, bryggers, entre og 2 værelser, er der maling på væggene, der minder om strukturmaling. Grunden til vi siger minder om, er fordi vi mistænker, at den måske er hjemmelavet.

Vi har forsøgt med brunsæbe tricket, men det havde ingen effekt. Når vi banker på væggen, virker den meget solid, og malingen virker fast, den er heller ikke sådan lige at få skrabet af væggen og kommer ikke af i plader, som tapet gør.

Vores spørgsmål er. Er vi ude i, at vi skal til at slibe alle væggene ned for at slippe af med malingen, eller kan man måske spartle ovenpå eller er der en tredje løsning?

M.v.h. Pernille H

Hej Pernille H

Det kan godt være en hjemmelavet strukturmaling, det kan også bare være, at det er vægpudsen, der blot er malet uden forudgående slibning og opsætning af tapet eller væv.

Der er 3 muligheder: I bevarer strukturen og maler bare ovenpå i den farve, I nu ønsker. I forsøger at slibe væggen helt plan, men det er ikke særligt sandsynligt, at det kan lade sig gøre. Den sidste og bedste løsning er, at I fuldspartler væggene, sætter filt op og maler.

Filten er med til at beskytte den spartlede væg. Det er et stort arbejde med spartling, slibning, efterspartling, filt, filler og maling. Men det vil give et meget flot slutresultat.

Tricket med brun sæbe virker kun på træværk. Og for det meste kun, hvis malingen er oliebaseret.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden