Spørg Bolius

Hvordan kan jeg opbevare de tulipanløg jeg ikke nåede at få i jorden?

Hej Bolius -
Jeg har i år købt 100 tulipan løg af 2.sortering ('grimme' løg). Men jeg har ikke fået dem i jorden af forskellige årsager.
Derfor - kan jeg opbevare disse løg til næste efterår, uden at de formulder, rådner, sætter skud m.m.?? Hvordan??
Venligste hilsner fra trofast læser... Astrid E

Hej Astrid

Tulipanløg opbevares bedst tørt, mørkt og køligt, men frostfrit. Du kan lægge dem i nogle poser med god ventilation, fx gamle net fra spiseløg, og hænge dem i en kold kælder eller i skuret, hvis der er frostfrit. Det kan dog være svært, at undgå at nogle af løgene begynder at spire, når vejret bliver lunere, og der vil måske også være nogle løg, der bukker under hen over sommeren.

Alternativt kan du fylde nogle store krukker eller baljer med en blanding af muld og sand og lægge løgene heri nu. Tulipanerne vil så skyde frem og blomstre til foråret, helt som hvis de havde været lagt i jorden i efteråret, dog med en lidt senere blomstring. Sørg for at der er godt med dræn i krukkerne, så jorden ikke bliver for våd, og stil dem så de står lidt ekstra beskyttet mod frost. Efter afblomstring og når tulipanerne er visnet helt ned, kan du grave løgene op igen, tørre dem godt og opbevare dem som ovenstående til efteråret, hvor du kan lægge dem i jorden på det ønskede sted.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Aktuelt på forsiden