Skab tryghed i dit hjem

Ca. 80% af alle indbrud i Danmark sker i huse. Har du sikret dit mod indbrudstyven? Besøg botrygt.dk – vores kampagneside for indbrudssikring.

Tag testen og få gode råd

Der er stor forskel på, hvornår på året og i døgnet, at der sker flest indbrud i boliger i Danmark. Det viser flere indbrudsstatistikker.

Oplysningerne i denne artikel stammer fra beregninger, som Det Kriminalpræventive Råd (DKR) har foretaget på baggrund af tal fra Danmarks Statistik over indbrud fra 2009-2015. En særkørsel over indbrud i julen, som Danmarks Statistik har lavet, samt en undersøgelse fra Forskningsenheden i Justitsministeriet. Den sidste undersøgelse over, hvornår på døgnet indbrud begås, er dog fra 2004, og derfor er det ikke sikkert, at resultaterne fra den stadig er gældende.

Hvilket tidspunkt på året er der flest indbrud?

  • De mørke måneder. I december, november og oktober anmeldes der flest indbrud i boliger. Også i januar og februar er der flere indbrud end i alle de lyse måneder inklusive sommerferien. Det skyldes bl.a., at tyvene på grund af mørket har mindre risiko for at blive opdaget, når de prøver at bryde ind.
  • Jul og nytår er uden sammenligning den tid på året, hvor der sker flest indbrud, da mange ikke er hjemme på det tidspunkt
  • Juleaftensdag er klart indbrudstyvenes travleste dag, men der er også mange indbrud 23. og nytårsaftensdag 31. december.
  • I april, maj og juni sker der færrest indbrud, fordi mange opholder sig mere ude, og det forstyrrer tyvene.

Hvilken dag er det flest indbrud?

  • Fredag er indbrudstyvenes mest aktive dag, men lørdag er også travl.
  • Der er færrest indbrud søndag.

Det skyldes, at mange tager af sted på weekendtur, fx i sommerhus eller på besøg hos familie og venner. De tager ofte afsted fredag og kommer hjem til deres bolig igen søndag.

Hvilket tidspunkt på dagen er der flest indbrud?

    • Der begås flest indbrud om formiddagen. Kl. 11, 12 og 10 er de tidspunkter på døgnet, hvor der er flest indbrud. Også kl. 19, 18 og 20 er der forholdsvist mange indbrud.
    • Der er klart færrest indbrud om natten og tidlig morgen.