Mindsk risikoen for indbrud i din bolig

Du kan bl.a. reducere risikoen for indbrud ved at:

 • Tilmelde dig Nabohjælp.
 • Installere udendørs lys med sensor.
 • Sætte sikringsbeslag på dine vinduer og skrue glaslisterne fast med sikringsskruer,
 • Montere et dørgreb med lås på terrassedøren.
 • Skifte låsen på hoveddør og kælderdør.
 • Sætte lås på skuret.
 • Klippe hækken ned til højst 1,6 meter og gerne 1 meter.

Mindre stigning i antallet af indbrud

Den nyeste oversigt fra Danmarks Statistik over indbrud viser, at der i årets første kvartal blev anmeldt 3.323 indbrud mod 3.158 indbrud i samme periode sidste år – en stigning på 5 procent.

Stigningen vurderes at hænge sammen med genåbningen af samfundet, der betyder, at mange ikke længere arbejder hjemmefra i samme grad som i 2021, hvor corona satte et solidt aftryk på det danske samfund.

- Liv og tilstedeværelse i landets boligkvarterer virker mod indbrud. Det så vi i coronatiden, og det skal vi tage med os – både når vi er tilbage i skole og på arbejde, men også nu i sommerferien, hvor mange er bortrejst i kortere eller længere perioder. Så kan vi fortsat holde indbrudstyvene fra døren, siger Britt Wendelboe, programchef i Bo trygt, en indsats skabt af TrygFonden og den filantropiske forening Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

Få gode råd mod indbrud på Bo trygt!

Der sker flere end tre gange så mange indbrud i private hjem i Danmark som i vores nabolande pr. indbygger, og tanken om indbrud i eget hjem gør hver fjerde dansker utryg.

Derfor står TrygFonden og Realdania sammen med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd (DKR) bag indsatsen Bo trygt!, hvor målet er at reducere antallet af indbrud i private hjem fra over 29.000 til under 10.000 om året.

Kun hvert 12. hus i Danmark er godt eller meget godt sikret mod indbrud, mens to tredjedele af husenes sikringsniveau vurderes som meget usikker eller mindre sikker.

Få gode råd til, hvordan du let sikrer dit hus mod indbrud på botrygt.dk

Langt færre indbrud i Brønderslev, Albertslund og Struer

I Brønderslev, Albertslund og Struer Kommune blev der anmeldt langt færre indbrud i 2. kvartal af 2022, end der gjorde året før. I Brønderslev faldt antallet af indbrud fra 38 til 6, i Albertslund fra 26 til 6 og i Struer fra 33 til 11.

De tre små ø-kommuner, Samsø, Læsø og Fanø har ikke haft en eneste anmeldelse om indbrud i 2. kvartal 2022, mens der kun har været et enkelt indbrud på Bornholm og i Dragør.

Stor stigning i indbrud i Nordfyns, Morsø og Køge

Omvendt er den største procentmæssige stigning i indbrud sket i Nordfyns Kommune, hvor der blev anmeldt 12 indbrud i 2. kvartal 2022 mod 3 indbrud i 2. kvartal 2021. I Morsø Kommune steg antallet af indbrud fra 5 til 19 og i Køge Kommune fra 14 til 46.

I totale tal har Aarhus Kommune haft flest indbrud  i årets andet kvartal med 193. Odense er nummer to på listen med 150 indbrud, og begge kommuner overgår dermed landets største kommune, København, hvor der har været færre indbrud end 2. kvartal 2021 - nu er der 143.

Kolding er nummer fire på listen med 136 indbrud.

Se indbrud i din kommune

På Videncentret Bolius' Danmarkskort herunder kan du se udviklingen i anmeldte indbrud i boliger i alle danske kommuner fra 2008 og frem til og med 2. kvartal 2022. Klik på din kommune på kortet og se antallet af indbrud i din kommune.

Farven på kortet angiver, hvor mange indbrud der er i forhold til antallet af husstande i 1. kvartal 2022, så du kan se, hvor der er forholdsvist flest og færrest indbrud. Jo mørkere farven er på kortet, jo flere indbrud er der pr. husstand.

Når du klikker på en kommune, kan du bl.a. se, hvornår der har været flest og færrest indbrud, hvordan kommunen er placeret i forhold til landsgennemsnittet, og hvilken præcis placering kommunen har på listen ud af de i alt 98 danske kommuner.

Færrest indbrud pr. husstand
Flest indbrud pr. husstand
 
 
 
 
 

Top 10: Kommuner med flest indbrud i forhold til antal husstande 2. kvartal 2022

 1. Hørsholm
 2. Solrød
 3. Rudersdal
 4. Allerød
 5. Kolding
 6. Greve
 7. Gentofte
 8. Fredensborg
 9. Egedal
 10. Furesø

Bund 10: Kommuner med færrest indbrud i forhold til antal husstande 2. kvartal 2022

 1. Samsø
 2. Læsø
 3. Fanø
 4. Bornholm
 5. Frederikshavn
 6. Thisted
 7. Ærø
 8. Brønderslev
 9. København
 10. Langeland

'4 trin: Sådan sikrer du din bolig mod indbrud'

Færre indbrud i Region Hovedstaden - flere alle andre steder

Der blev anmeldt flere indbrud i fire af de fem regioner i forhold til samme periode sidste år. I Region Syddanmark. Midtjylland, Sjælland og Nordjylland steg antallet af indbrud med 10-12,2 procent.

Derimod faldt antallet af indbrud i Region Hovedstaden, hvor der med 1.078 indbrud er sket et fald på 4,5 procent siden 2. kvartal 2021.

Her kan du se anmeldte indbrud i 2. kvartal 2022 i de fem regioner. I parentes udviklingen i procent i forhold til 2. kvartal 2021.

 • Syddanmark: 737 (12,2 %)
 • Midtjylland: 743 (10,6 %)
 • Sjælland: 544 (10,1 %)
 • Nordjylland: 220 (10,0 %)
 • Hovedstaden: 1.078 (-4,5 %)