IKEA-hacking: Gør det selv på den nemme måde

Sæt et personligt præg på dine IKEA-møbler ved at ændre dem. Se og læs, hvordan skabe, skraldespande og bestikholdere har fået et nyt liv.

Ordet ”hacking” forbindes oftest med lyssky computer-aktiviteter, men de seneste år er den svenske møbelgigant IKEAs produkter blevet genstand for en ny og lovlig form for hacking, hvor boligentusiaster ombygger og sætter deres personlige præg på de masseproducerede møbler. IKEA-hacking, som fænomenet er blevet døbt, kan bestå af alt fra et simpelt lag maling eller en ombetrækning til avancerede sammenbygninger af forskellige møbler.

IKEA-skab og seng får nyt liv

Christina Beck Darmer, der blogger om indretning på ”Vores Lille Hjem”, er hoppet med på trenden og har blandt andet forskønnet et skoskab og lavet et smart legebord til sin søn. Lige nu er hun i gang med at opdatere en gammel IKEA-seng, som familien har arvet.

- Vi vil forsøge at gøre den lidt mere moderne og luksuriøs ved at betrække hovedgærdet og sider med skum og noget stof, forklarer hun.

Nemt at være unik

IKEA-hacking gør det nemt at skabe noget unikt, uden at man skal i gang med helt store snedkerarbejde, og prisen er oftest overkommelig, mener Christina Beck Darmer.  

- Man kan få det til at se ret fint ud med få midler. Det er en fordel især i forhold til børnemøbler, som man tit ikke har særligt længe. Der er det fedt, at man ikke behøver at bruge vildt mange penge på det, pointerer hun. 

Få inspiration fra andre hackere til dit IKEA-møbel

Hvis du har lyst til selv at hacke et møbel, kan du søge inspiration på nettet. En populær hjemmeside er IKEA Hackers, hvor brugerne deler billeder af deres egne hacks og vejledninger til, hvordan man selv kan lave dem.

- Der er også rigtigt mange gode ideer, fx på Pinterest, men man bør være realistisk og starte med nogle nemme projekter, som man kan overskue, råder Christina Beck Darmer. 

Vær desuden opmærksom på, at hvis du ændrer på IKEAs produkter, så bortfalder garanti og returret. 

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab