I mange hjem bliver indretningen af soveværelset ikke prioriteret særligt højt. Måske er du også en af dem, der tænker, at soveværelset ikke er så vigtigt, der kommer jo ikke gæster i rummet, og døren er måske lukket i løbet af dagen.

Men faktisk er soveværelset et af husets vigtigste rum.

Derfor skal du IKKE bruge soveværelset til opbevaring

Måske bruger du soveværelset til opbevaring af tasker, kasser med nips, papirer og andre ting, du ikke lige har kunnet finde plads til andre steder. Måske har du endda klemt et skrivebord ind. Og det er en dårlig idé.

Soveværelset er det første rum, du ser, når du vågner, og det sidste du ser, inden du sover. Det er der, du opholder dig i allerflest timer hver dag. Derfor skal det også være et sted, der møder dig med overskud og giver dig energi til resten af dagen.

Start med at skabe en rolig ramme

Et godt basistip til soveværelsets indretning er at skabe nogle rolige, overordnede rammer.

Mal fx gulve og vægge hvide - det skaber automatisk en grundlæggende ro. Derefter kan du skabe lidt liv med enkelte ting som fx en enkelt væg med tapet. Især stribet tapet giver en god rolig stemning til soveværelset.

Luksus-stemning i soveværelset giver dig overskud

Giv dit soveværelse et strejf af luksus - det giver følelsen af overskud. Lad dig inspirere af hotelindretninger, der som regel er præget af enkelhed og elegance.

Brug et fint klædeskab, lækkert sengetøj, sengeborde og flotte lamper til at skabe stemning.

14 gode råd til et soveværelse, der giver dig overskud

 1. Undgå for mange nips i soveværelset. Det skal være nemt at gøre rent.
 2. Ryd op og invester i gode opbevaringsmuligheder. Hvis du har mulighed for det, så brug kun rummet til at sove i.
 3. Hæng ikke skabe over sengen.
 4. Ryd op ovenpå garderobeskabet, så du ikke bliver mødt med følelsen af, at noget ryger ned i hovedet på dig.
 5. Brug tekstiler i soveværelset. Investerer i et stort, lækkert sengetæppe, som dækker hele sengen. Det giver varme og stemning.
 6. Skab afsætningsplads til magasiner og bøger, så de ikke ligger og flyder på gulvet. Brug stole, skamler, kuber eller hylder, der hænger på væggen
 7. Placer en flot vasketøjskurv i soveværelset. Så undgår du vasketøj på gulvet eller sengen.
 8. Stil sengen i midten, hvis der er plads i rummet. Det giver en god stemning i soveværelset.
 9. Brug gardiner, evt. mørklægningsgardiner, som kan lukke dagslyset helt ude. Du sover bedst, når du ikke bliver forstyrret af lyset udenfor.
 10. Brug flere forskellige lamper - en læselampe, en loftslampe, som giver funktionelt lys, samt hyggelys i form af lamper, der kan dæmpes.
 11. Vælg rolige og lyse farver til dine soveværelsesvægge - og lad gerne den hvide tone være knækket med en tone af gråt, gult eller brunt. Kombinér gerne med én væg i en dyb, mørk og rolig farve, fx mørk mos- eller armygrøn - eller koksgrå eller mørkeblå
 12. Åbne arealer er indbydende, men husk, at du i dit soveværelse skal finde tryghed, ro og fred til din søvn. At kunne lukke sollys ude, lukke døren til store, åbne fællesarealer og at kunne overskue rummet er vigtigt.
 13. Vælg sengelinned, sengetæppe etc. i dæmpede farver og eventuelt en enkelt ting i en stærk farve for at skabe rolige omgivelser for din søvn. For mange farver kan virke forvirrende.
 14. Tænk i lange linjer, rene overflader og hygiejne - lad skabet gå fra væg til væg og fra gulv til loft. Undgå tøjstativer, der samler unødigt meget støv og ser rodede ud.