Kan brun sæbe gøre din ovn ren?

Brun sæbe er et effektivt middel til rengøring af din ovn. Det er ovenikøbet nemt, for du skal kun bruge brun sæbe og lunkent vand.

Kvinde smører brun sæbe på en ovnplade med en svamp.

Brun sæbe er effektiv som ovnrens. Det kan også bruges til beskidte ovnplader. Foto: Tommy Verting

Brun sæbe er det bedste middel til rengøring af din ovn.

Smør ovnen ind i et godt lag brun sæbe. Det skal være fast brun sæbe. Brug en svamp eller en opvaskebørste, så du kan nå ind i alle hjørner og kroge

Tænd ovnen på 100 grader. Når sæben bobler, slukker du for ovnen, og når du kan røre ved det igen, vaskes den brune sæbe af med lunkent vand.

Husk at tjekke, om ovnen er selvrensende først. Selvrensende ovne har ikke behov for brun sæbe og kan tåle det, da porerne på overfladen stoppes til af den brune sæbe. Ovne med selvrensende katalyseemalje og selvrensende pyrolyse skal rengøres efter brugsanvisningen.

Video: Rengøring af ovn med brun sæbe

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab