Spørg Bolius

Kan det være sundhedsskadeligt for mine børnebørn at flytte ind i helt nybygget og nymalet hus?

Til Bolius

Vore børn står og skal flytte i nybygget hus 02 marts ( på mandag ) Der går malere og håndværkere helt til indflytningstidspunktet. Der er 2 børnebørn på 7 og 5 år som flytter med ind og dertil en nyfødt som kommer til verden 5 marts. Her er så spørgsmålet, er det sundhedsskadeligt? Jeg ville tro at der er dampe fra lak og maling

nogle uger fremover eller findes der noget som ikke afgiver skadelige dampe, jeg ved desværre ikke hvad de har lakeret gulvene med? Jeg er bekymret for de små børn!

Med venlig hilsen bedstemor!

Hej bedstemor

De malinger man anvender i dag burde ikke være sundhedsskadelige. Men der kan være dampe/afdunstninger som ikke er super gode for især børn.

Man kunne måske vente et par dage med at lade børnene sov i helt nymalede værelser. Men måske er der rum i huset som ikke lige er malet dagen får indflytning? Der kunne børnene sove i de første par dage.

Normalt lakerer man ikke gulvene. De er færdig lakeret eller olieret fra fabrikken, så de lægges blot. det samme gælder vinduer, paneler og andet træværk. Det er malerbehandlet fra fabrikken og det er blot mindre reparationer, der udføres på det.

Så det er væg og loftmalingen, der er tale om. Og som nævnt, burde det ikke være sundhedsskadeligt.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden