Spørg Bolius

Kan efterisolering af hus fra 2007 betale sig?

Hej Bolius

Nogle firmaer lægger op til, at hulmursisolering med granulat er en forbedring, selvom der i forvejen findes isolering i hulmuren, hvis der benyttes fyld med en større densitet. Er det korrekt?

De eksisterende glasuld batts skulle efter sigende blive sammenpresset til ca. en tredjedel. Jeg oplever, at mit hus bygget i 2007 får gradvis koldere og koldere ydervægge hver vinter.

Spørgsmålet er, hvad det kan skyldes?

Vil hulmursisolering kunne rette op på det problem?

Ydermurens tykkelse er 360 mm, og huset er fuldmuret. Den eneste ændring er, at gummifuger omkring vinduer og døre er udskiftet til fugebånd

Jørgen V

Hej Jørgen

Et hus fra 2007 burde ikke kunne forbedres med en ny hulmursisolering. 

Den nuværende hulmursisolering burde være helt fin, og den mener jeg ikke, man bør pille ved. 

Det diskuteres ofte i faglige kredse, at der bør være afstand mellem murstenen og isoleringen, og når/hvis denne blæses ud med isolerings-granulat, så elimineres dette hulrum, som kan være med til at holde murværket tørt med plads til ventilations bagved.

Jeg skal ikke kunne afvise, at der kan være plads til forbedring enkelte steder, men det lyder mærkeligt, at det skulle blive værre år for år.

Du kunne overveje at få lavet en termografisk undersøgelse i disse kolde måneder, og eventuelt sammen med en (ny) tryktest af boligen for undersøgelser af utætheder af klimaskærmen.

Jeg håber I kan bruge mit svar. Held og lykke med det. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden