Spørg Bolius

Kan jeg selv tætne mit tagpap?

Jeg har opdaget en utæthed ved udluftningen fra faldstammen på taget. Det er tagpaptag. Kan jeg selv tætne dette og hvordan kan det gøres. Udluftningen bruges ikke mere, men jeg har valgt at lade den være og kun tætne omkring den, da jeg ellers mener det vil blive for voldsomt. Der er en revne i samlingen af pappet omkring denne udluftning. Kan man få et rep. sæt til dette. Jeg har tidligere hørt at sand med der fyldes med tjære kan bruges, er det korrekt.

Palle Jørgensen

Hej Palle

Den simple gør-det-selv måde at tætne dit tagpap, er ved at bruge tagtætningsmasse. Der findes flere producenter af dette bitumenholdige tykke beg. Se eksempelvis her: http://www.borup.info/FarveAndKemi/TagogFacade/Tagtat.aspx

Og ellers kan du se nærmere her hos Icopal: http://www.icopal.dk/Produkter/Vedligeholdelse/Reparation.aspx

Er der tale om en større og kraftigere revne, ville jeg uden tvivl lade en tagdækker reparere skaden, og evt. samtidig få nedlagt taghætten der ikke bruges længere.

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden