Spørg Bolius

Kan nyt tag betale sig når vi vil sætte huset til salg - hvem kan vejlede os?

Hej Bolius,

Vi har et sommerhus, det er ca. 50 år gammelt og som har eternittag med asbest.

Taget er tæt og fejler ingenting, men vi er alligevel kommet i tvivl, om det kan betale sig at udskifte det ved et evt. salg inden så længe.

Hvis vi ønsker en sagkyndigt person til at kigge på det, hvem er så bedst til at vejlede os?

Mvh Gerd

Hej Gerd

Hvis det er et spørgsmål, om det kan betale sig økonomisk at udskifte taget (der byggeteknisk stadig fungerer) i forhold til salg af sommerhuset, så vil en lokal ejendomsmægler med kendskab til, hvad køberne efterspørger i lige jeres område, kunne give jer det bedste bud på, hvad et nyt tag vil betyde for prisen.

Men generelt kan ombygninger og ændringer med salg for øje sjældent økonomisk betale sig, med mindre det er forhold, der kan skræmme eventuelle købere væk.

Du kan indhente et tilbud fra en håndværker på, hvad det vil koste at skifte taget, og holde det op mod ejendommæglerens vurdering af huset, som det er nu og med nyt tag. 

En mulighed er også at have et gældende tilbud på nyt tag liggende, når huset sættes til salg - så kan køber se præcis, hvad det vil koste og endda få indflydelse på type, farve m.v.

Men den, der bedst kan vurdere mulighederne i forbindelse med salgsprisen er en lokal ejendomsmægler, da der er så mange lokale forhold, der har betydning for, hvad et hus kan sælges for, og hvad der efterspørges i området. I nogle områder sælges gode huse, der så rives ned for at bygge nyt, og så har det ikke betydning - mens i andre vil et gammelt tag med asbest skræmme køberne væk, og så vil det kunne betale sig.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden