Spørg Bolius

Kan vi flytte hækken midlertidigt mens vi bygger og så sætte den tilbage efter de 3 måneder?

Hej Bolius

I forbindelse med nybyggeri, skal vi gøre plads til indkørsel for entreprenørmaskiner m.v. Vi vil gerne omplante en laurbærhæk, medens byggeriet står på. Efter byggeriet er afsluttet, skal hækken tilbage i nærheden af, hvor den kommer fra. Byggeriet starter ca 1. maj og forventes at tage ca. 2-3 måneder.

Der er ca 15 planter, som er godt 2 meter høje - de blev plantet for ca 3 år siden.

Kan det lade sig gøre og, hvordan sikrer man bedst "overlevelsen"?

mvh Jan B

Hej Jan B

Når det ikke er mere end 3 år siden, at hækken blev plantet, så skulle der være gode chancer for at grave den op og plante den igen.

Jeg vil anbefale, at du allerede nu rodstikker planterne.

At rodstikke betyder simpelthen at hakke rødderne over med en spade. Dette gøres ca.15 cm fra plantens centrum hele vejen rundt i et spadestiks dybde.

Ved at foretage en rodstikning tvinges planten til at danne nye rødder. Når planten har mange små, nye rødder, så klarer den en flytning bedre. Sørg også for, at den nye jord er let og næringsrig. I tørre perioder skal der vandes.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • John Henriksen, landskabsarkitekt

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden