Spørg Bolius

Kan vi udbedre fejl som fx manglende ventilation under gangbro inden vi sætter huset til salg?

Hej

Vort etplanshus er købt som helt nyt i 1971 med 100 mm Rockwool Bats over spredt forskalling. I 1973 blev der efterisoleret direkte på de 100 mm Bats med yderligere 150 mm Rockwool Bats.

I den forbindelse blev gangbroen hævet til lige netop over efterisoleringen. Jeg er blevet opmærksom på, at der er indført et krav om min. 50 mm luft fra undersiden af gangbroen ned til efterisoleringen.

I et kommende salg hvor der skal udarbejdes en tilstandsrapport vil det da blive indført som et krav, at gangbroen skal hæves så den krævede minimums luftafstand opnås ?.

En mulighed for at opnå luftafstanden var måske, at udskifte de 150 mm bats under broen med nye 100 mm bats med en acceptabel isoleringsværdi.

Jeg ser frem til at høre jeres kommentarer, så jeg ved hvad der evt. skal foretages.

På forhånd tak.

Venlig hilsen

Jørgen H

Hej Jørgen H

Det er rigtigt at det anbefales at der er 50 mm luft mellem gangbro og overkant isolering. Hvis du ønsker at få de 50 mm tænker jeg dog at det ville være billigere at hæve gangbroen 50 mm i stedet for at først fjerne de 150 mm og så lægge nye 100 mm.

Du kan også vælge at få lavet din tilstandsrapport som en førsynsrapport. Dermed har du mulighed for at udbedre forholdet, hvis det skulle blive noteret i rapporten. Det kan også være at der kunne være andre forhold du ikke er bekendt med, som så også kunne blive udbedret.

Der er selvfølgelig en mindre merpris, men i forhold til de samlede udgifter i forbindelse med hussalg er det ikke meget. Du har typisk en måned til at udbedre skaderne.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden